Palubní deník – den osmý

Dnes jsme vyjeli časně. Bylo před námi zhruba 630 km a návštěva dvou měst.

První byl na řadě Lillehammer, kde se konaly zimní olympijské hry v roce 1994. Tam jsme dojeli něco po třetí hodině a zaparkovali jsme u zimního stadionu. No… Čekala jsem asi něco víc. Bylo to velké asi jako Rondo. Nahoře na kopci byl vidět skokanský můstek a jinak nic. Prohlídli jsme si to ze všech stran, ať jsme koukali, jak jsme koukali, byl to prostě stadion.

Pokračovali jsme po dálnici dál na Oslo. Ubytovali jsme se okolo šesté hodiny. To je vám panečku ubytování! Podkrovní apartmán, velký obývák s kuchyní a tři ložnice. Z toho dvě v patře! A střešní terasa! No parádička. Óchali jsme a áchali, najedli se a vyrazili na (pod)večerní prohlídku Oslo. Jak jsme tak šli ulicí, říkala jsem si, co na tom ti lidi mají. Připadala jsem si jak ve městě teroristů. Všude divní lidi, seversky rozhodně nevypadali, divně koukali, samý žebráci, no nevím…

Pak jsme došli k pobřeží a to už bylo trošku o něčem jiným. Krásný nábřeží, lodě, radnice, břízy, racci, a ano, nesmím zapomenout. Viděli jsme obrovskou loď, která měla aspoň deset pater!! Začalo se stmívat, tak jsme se vydali na cestu domů. Potemnělé Oslo je parádní. Byla už trošku zima, ale jak všechno svítí, tak je to magický. V pořádku jsme dorazili do našeho luxusního apartmá a jdeme spát.

Zítra nás čeká přes 800 km a prohlídka Kodaně. Ještě před tím chceme stihnout mrknout jedním očkem na operu v Oslo a taky na vikingskou loď do muzea. Držte nám palce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *